DIENSTEN

Chape

Chape leggen is dikwijls de laatste fase van de ruwbouw van een gebouw. Met chape krijgt u een vlakke ondergrond waarin uw leidingen van bijvoorbeeld de verwarming, elektriciteit of de afvoer zitten.

Na de chapewerken volgt het vloeren of parket leggen en andere afwerking van de woning of het kantoor. Goed aangelegde chape is dus van groot belang. Alles moet lang genoeg drogen, en uiteraard perfect vlak zijn.  Wij leveren u de chape die u nodig heeft en helpen u bij het grote werk.

Isolatiechape

Vloerisolatie is een must om uw energiefactuur te verlagen zonder dat het invloed heeft op uw wooncomfort. De vloer is niet te onderschatten als ontsnappingsroute van de warmte in uw huis. Het warmteverlies kan tot 30% oplopen. Laat uw vloer dus zeker isoleren!

Wij bieden verschillende types van isolatiechape aan. Van schuimbeton tot spuitisolatie en meer. Wij bekijken graag de mogelijkheden met u.

Hechtende dekvloer

Een hechtende dekvloer is chape die rechtstreeks op de betonplaat is aangebracht. Het voordeel van deze chape is dat er geen wapening nodig is. Daarnaast moeten er ook minder krimpvoegen voorzien worden dan bij andere chape.

Met hechtende chape kunt u ook dunner gaan chappen. Wil u weten of uw vloerprojecten hiervoor geschikt is?

Niet hechtende dekvloer

Niet-hechtende dekvloeren gaan zoals de naam zegt niet hechten aan de draagvloer. Er zit een waterkerende laag tussen zoals een bitumenlaag zijn of plastiekfolie en ook een isolatielaag. Een niet-hechtende chape is doorgaans gewapend.

De dikte dient minstens 5 centimeter te zijn en het is te gebruiken voor een vlakke ondergrond. Wij plaatsen het graag voor u.

Zwevende dekvloer

Een zwevende dekvloer of kortweg zwevende vloer wordt op een veerkrachtige laag of isolatielaag aangebracht in plaats van rechtstreeks op de ondergrond. Deze chapelaag heeft altijd een wapening.

Een zwevende vloer leggen is aangewezen wanneer de afdekvloer gemakkelijker los te maken moet zijn wanneer u bijvoorbeeld een probleem aan uw vloerverwarming heeft of wanneer u een andere thermische isolatie nodig heeft.

Sneldrogende chape

Sneldrogende chape is handig voor verbouwingen waarbij het werk wat sneller moet gaan. Ook bij het inrichten van winkels wordt vaak gekozen voor sneldrogende chape om de werktijd te verkleinen en dus inkomsten te winnen.

Naast de snelle uitharding heeft u ook minder krimpscheuren. Bovendien kunnen vrijwel alle vloertypes op sneldrogende chape gelegd worden.

Uitvullingslaag

Wanneer uw leidingen onder de vloerisolatie komen te liggen, worden die in een uitvullingslaag weggewerkt.  Wanneer uw vloeropbouw te dik is of wanneer u vloerverwarming legt, geven wij u een vlakke uitvullingslaag om de platen te plaatsen.

Hellingschape

Ook voor de chape voor uw dak of balkon bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren en plaatsen de gewenste hellingschape in de goede richting. Zo heeft u de basis voor de verdere isolatie en afwerking van het dak of balkon.